:: HABER DETAY

Kalp Krizi Nasıl Sinyal Veriyor?
Şahin Tercüme Reklam

Kalp Krizi Nasıl Sinyal Veriyor?


Son günlerde dikkatlerimizi çeken Kalp Krizinin belirtilerini sizler için araştırdık. Öncelikle kalp krizi nedir...
Kalp krizi kalbi besleyen atardamarların aniden tıkanmasına bağlı olarak kalp kasının yeterince oksijen alamaması ve sonuçta kalp dokusunun hasara uğramasıdır.

Uzmanlara göre, 40 yaş üzerindeki erkekler kalp krizi için riskli gruptalar. Sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile geçmişi riski daha da arttırıyor. Bazen belirtiler başka hastalıklarla da karıştırılabiliyor. Bu da ölüme varan sonuçlar yaratabiliyor.

Göğüste ağrı ve bu ağrının vücudun başka yerlerine yayılması, kalp krizinin en çok bilinen belirtileri arasında.

Bu ağrı genellikle çeneye, omza, sırta ve özellikle kolun iç kesimlerine vurabilir, bu sol kol da olabiliyor sağ kol da olabiliyor.

Göğüs Ağrısından Başka Hangi Belirtiler Uyarıcıdır?

Uzmanlar kalp sağlığının bozulduğunu gösteren başka şikayetlerin de olabildiğini aktarıyorlar, bazı kalp krizi türleri ise sadece karın ağrısıyla belirti verebiliyor.

Kimler Risk Grubunda?

Özellikle 40 yaş üzerindeki erkekler daha riskli grupta, hastalar genellikle ‘göğsümde baskı oluyor’ veya ‘ağrı, yanma, göğsüme bir şey oturmuş gibi’ şikayetlerle hastaneye başvuruyorlar. Kriz esnasında nefes darlığı, nefes açlığı, nefesin yetmemesi söz konusu olabiliyor. Çoğu hastada ise nefes darlığına ağrıda eşlik eder. Bir erkek; özellikle 40 yaş üzerinde ise, bunlara ilaveten sigara içiyorsa, diyabet ve tansiyon hastalığı varsa, genetik bir kalp-damar hastalığı veya kolesterol sorunu varsa yüksek risk faktörü taşımaktadır.

Uzmanlar kalp krizinin bazen yapılan testler ile anlaşılamayacağını belirtiyorlar.

Kalp Kirizine bağlı şikayetlerle hastaneye başvuru yapan bir hastaya ilk olarak EKG testi yapılır ancak kalp krizi bu testle ortaya çıkmayabiliyor veya yüksek duyarlıklı testler kullanılmazsa kan enzimleri doğru çıkmayabiliyor ve hastanın kriz geçirdiği anlaşılmıyor. Bu durumda güncel kullanıma giren yüksek duyarlılıklı kan testleri tanıyı koymada kullanılmalıdır. Ama maalesef halen birçok hasta akut koroner sendrom olduğu halde eve gönderilmekte, bunların bazılarında da vahim sonuçlarla karşılaşılmaktadır.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam