Klimadan Gelen Büyük Tehdit
Yaz aylarında özellikle mevsim normallerinin üzerinde seyreden bunaltıcı sıcaklıklar klima kullanımını da artırıyor. Klima etkili bir serinleme yöntemi olsa da bilinçsiz ve sürekli kullanıldığında hastalıklara sebep olabiliyor…
Lejyoner Hastalığı da bunlardan biri, akciğerin Legionella Pneumophila bakterisi ile iltihaplanması sonrası ortaya çıkıyor. Bu bakteri, klimaların sistemlerinde uygun ısıda ve nemde çoğalarak yayılıyor, otellerde, hastanelerde, plazalarda kısacası klimanın yoğun olarak kullanıldığı her ortamda salgına sebep olabiliyor. Legionella Pneumophila bakterisi akciğere ulaştığında atipik zatürreye sebep oluyor. Diğer zatürrelerden ayırt etmenin kolay olmadığı Legionella Zatürresi, ölümle dahi sonuçlanabiliyor.
Legionella Pneumophila bakterisi, ılık ve durgun sularda ürüyor. Yaz aylarında ortaya çıkan salgınlar ise, genellikle klima kullanımıyla ilişkili oluyor. Bu yüzden, klima sistemlerinin denetlenmesi, mikroplardan arındırılması, soğutucu ve su tesislerinin bakımı bakterilerin çoğalmasını sınırladığı için önem verilmesi gereken noktalardan. Klimaların teknik bakımlarının doğru ve düzenli olarak yapılmasının bakterinin bulaşma ihtimalini düşürüyor.
Hastalığa sadece semptomlara dayanarak teşhis koymak kolay olmadığı için, bazı laboratuvar testleri yaptırmak gerekiyor. İdrarda ve kanda Legionella bakterisinin antijen, antikor veya direk olarak kendisini arayan güvenilir laboratuvar testleri bulunuyor.
‘Gelecek Nesillere Bilgi Aktaran Bakteri Türü Keşfedildi’ haberimiz için burayı tıklayın...
Kaynak: AtakentHaber
Etiketler: #Klima #Sağlık #Yaz #Bakım #Zatürre #LejyonerHastalığı #Serinlik #Bakım