:: HABER DETAY

Sitelerde Aidat Soygunu!
Şahin Tercüme Reklam

Sitelerde Aidat Soygunu!


Aralık ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerde sitelerde oturanları ilgilendiren önemli konuların ana gündem maddesini oluşturan yeni yıl aidat bütçelerinin kararları birer ikişer tebliğ edilmeye başlandı.

2018 yılında vuku bulan ekonomik kriz nedeniyle toplumun durumu ortadayken krizi fırsat bilip aidatlara fahiş zam yapma gücünü kendilerinde gören site yönetimleri bu zamlar da yetmezmiş gibi proje iyileştirme ve demirbaş gideri, dış cephe proje iyileştirme gideri gibi çeşitli gider kalemleri altında farklı aidatları da toplamak üzere tebliğlerde bulunmaktalar.

Çoğunlukla sitelerde kat maliklerinin belirli bir kesiminin katılımı ile seçilen temsilcilerin oluşturduğu site yönetimleri bu aidatları belirlerken tamamen hayatın gerçeklerinden uzak bir şekilde keyfi harcamalar için yüksek tutarları kat maliklerinden talep etmekte hiçbir behis görmemektedirler.

94m2 bir daire için 375 TL x 12 ay sabit aidatlara ilaveten proje iyileştirme ve demirbaşlar için 55 TL x 6 ay ve bina dış cephe işletme projesi altında da 265 TL x 12 ay ile 140m2 bir daire için 615 TL x 12 ay sabit aidatlara ilaveten proje iyileştirme ve demirbaşlar için 60 TL x 6 ay ve bina dış cephe işletme projesi altında da 354 TL x 12 ay ile daha da vahimi bazı büyük daireler için 1250 TL + 650 TL gibi fahiş bedeller talep ettiği öğrenilen bölgemizin lüks sitelerinden bir tanesinde kat malikleri sosyal medyada isyan etmiş durumdalar.

Bir başka sitede ise yönetimin yapmış olduğu haksız harcamaları belgeleyen kat malikleri bu tutarların yönetcilerden tahsili için yönetimlerine dilekçe vermelerine rağmen henüz sonuç alabilmiş değiller.

Peki çözüm ne?

Kat maliklerinin temsilci olarak seçtikleri vekilleri bu bütçeleri imzaladıklarından dolayı yapılabilecek iki şey mevcut. Birincisi tıpış tıpış bu fahiş aidatları kendi evine kira ödermişcesine ödemek ya da Sulh Mahkemesine dava açmak. Site yönetimlerine kat maliklerince verilecek dilekçeler yönetimlerin insafı dahilinde olsa da caydırıcılık açısından belki fayda sağlayabilir.

Ayrıca açılacak dava ile site yönetim planının hukuksuz bir seçim sonucunda tapuya şerh düşüldüğünün ispatlanması durumunda geri dönük olarak da haksız yapılan harcamaları tahsil edebilmeleri mümkün.

Site yönetimlerinin kat maliklerinin yasal haklarını kullanmalarını beklemeden ekonomik kriz dolayısıyla piyasa gerçeklerini de gözönünde bulundurmaları ve bu fahiş aidat bedellerini yeniden gözden geçirmeleri ve gereksiz harcama kalemlerini iptal etmeleri konusunda buradan uyarımızı yapıyoruz.

Yönetimlere iletilecek dilekçe örnekleri:

..../..../201..

​......... .......................... SİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

KONU: 2019 Yılı İşletme Projesine ve 2019 Yılı Dış Cephe İşletme Projesine İTİRAZ.

​......... .......................... Sitesi (.....). Bölge, (.....) Blok, D: (.....) kat malikiyim. Yönetiminiz tarafından hazırlanan 24.12.2018 Tarih ve 405 Sayılı “ 2019 Yılı İşletme Projesi” ile aynı tarih ve 406 sayılı “ 2019 Yılı Dış Cephe İşletme Projesi” konulu iki adet İşletme Projesi 27.12.2018 tarihinde imzam karşılığı tarafıma tebliğ edilmiştir.

​1-Tebliğe konu “2019 Yılı Dış Cephe İşletme Projesi”ne İTİRAZ ediyorum. Söz konusu proje Kat Mülkiyeti Kanunu ve Site Yönetim Planına aykırıdır. Bu projenin ön çalışması yapılmamış, her bölge için maliyet giderleri hazırlanmamış, seyyanen bir tutar belirlenmek suretiyle, fahiş ve tamamen keyfi olarak düzenlenmiş bir proje olup İTİRAZ ediyorum.

​2-Yine Tebliğe konu “ 2019 Yılı İşletme Projesi” ne de İTİRAZ ediyorum.

Bu proje de Kat Mülkiyeti Kanunu, Site Yönetim Planına aykırı olarak fahiş ve keyfi olarak hazırlanmış bir proje olup İTİRAZ ediyorum.

Sonuç Olarak; Tarafıma tebliğ edilen 2019 Yılı İşletme Projesine ve 2019 Yılı Dış Cephe İşletme projesine ayrı ayrı İTİRAZ ediyorum. İtirazlarımın kabulü ile İşletme projelerinin iptal edilmesini, yeniden işletme projesi hazırlanarak tarafıma tebliğini, aksi taktirde hukuki haklarımı kullanacağımı, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince “Hakimin Müdahalesini” talep edeceğimi ihtaren bildiririm.

Ad-Soyad
Kat Maliki









:: Duyuru

İstanbul Valiliği‘nden Açıklama!

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, `Marmara’da rüzgarın bugün akşam...

Kaynak: AtakentHaber

Soyak Olympiakent’te Su Kesintisi

İSKİ’den edinilen bilgiye göre Soyak Olympiakent B Kapısı yanında yapılmakt...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent’te Su Kesintisi

Dünden bu yana yaşanan kesintilere bir yenisinin daha eklenmesi Atakent sak...

Kaynak: AtakentHaber

46 Gün Sürecek Çile!

İstanbul-Ankara arası yolculuk yapacaklar dikkat! İstanbul-Ankara arası...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam